Sayfalar

23 Haziran 2011 Perşembe

Hatip Dicle Kararı ve Bağımsız Miletvekilleri

Hatip Dicle Kararı ve Bağımsız Miletvekillerinin aldığı son karar

HAtip Dicle'nin YSK tarafından Milletvekilliği düşürülmesi ardından ortalık birbirine girdi diyebiliriz. Hatip Dicle dışında 35 Milletvekili aldığı karar doğrultusunda 36 BAğımsız olarak ya meclise gireriz yada girmeyiz diye TBMM yi ve Tüm Türkiye'yi uyardı. Bu sebeblerden ötürü alınacak yeni karar ve yeni dönemde karşılaşacağımız sorunların neler olduğunu bir dizi varyasyonları gündeme getirme gereği duyduk. 35 Milletvekili meclise girmez ise ne olur?

BDP destekli 28 Miletvekili Meclise girmemesi durumunda ara seçim gündeme gelebilir.

Büyük bir ihtimal ile kanunun 76. Maddesininde değişiklik gündeme gelecek ve Başbakana uygulanan kanun değişikliğinin aynısı uygulanacağına dair bir kanı var ancak Milletvekilerinin sokokta kalması sorunların çözümüne katkı sağlamyıcağı gibi seçenleri tarafında da bir sorun teşkil edecektir. Tartışılacak tek bir yer varsa orasıda Parlemanto dur. Anlaşmalar ,tartışmalar ve kavgalar yapılacaksa bunun yeri sokak değil parlemanto olması gerekmektedir.

Hatip Dicle kararının öncesi ve sonrası diye Siyaset tarihimizde bir kültürün bir anlayışın değişmesi yaşanmıştır. Hiç Bir dönemde halkın %95 nin temsil edildiği bir parlemanto oluşumu yaşanmamışken yaşanılması istenilmeyen kararların alınması siyasetimizi ve dolayısı ile ülkemizi kaos ortamına sürüklenmesi çok üzücü olmuştur.

Hatip Dicle'nin Meclise girebilmesi için ne yapılması gerekli ?
Hatip Dicle Milletvekili olmazsa neler yaşancak?
Bağımsız Milletvekilleri mecliste yemin edecekler mi?
Bağımsız Milletvekilleri meclise girecekler mi ?
Bağımsız Milletvekilleri istifa edecekler mi ?

Hiç yorum yok: