Sayfalar

21 Mayıs 2015 Perşembe

Amerika Tarihinde Yaşanan En büyük Otomotiv Arızası

TOYOTA HAVA YASTIĞI SORUNU 

Japon Takada firması otomotivlere Hava yastığı üreten ve satışlarının Japon Amerikan ve Alman firmalarına yapan bu Takada firmanasının ürettiği Hava yastıklarında sorun tespit edildi ve 35 milyon araç geri çağrıldı.

2011 yılına kadar uzanan ve aradan geçen 14 yılda nasıl fark edilmediği kafalarda soru işareti bırakan bu hata Amerikan Ekonomisinde nasıl bir yara açacak , Bu hata Türkiye de bulunana hangi araçları etkiliyor.

Hava Yastığı Sorunu Türkiyedeki hangi Araçları hangi modelleri ,hangi yıllarda üretilen marka ve modellerde bulunmakta ..

Bu konuda Toyota Türkiye nin yaptığı açıklamaya göre

2003 Mart ayı ve 2007 Mart ayı tarihleri arasında üretilen TOYOTA COROLLA ve YARİS modellerinin yolcu hava yastıkları , 2003 Temmuz ve 2005 Aralık tarihleri arasında üretilen TOYOTA RAV4 - YARİS ve HİLUZ modellerinin sürücü hava yastıklarındaki bazı gerekli parçaların değiştirilmesi gerekecektir ve araç sahipleri TOYOTA servislerine gitmeleri gerekmektedir. Bu servis işlmeleri için sürücülerin herhangi bir ücret ödemesi yapmayacağını hatırlatırız.

Bugüne Takada Hava Yastığı olan araçlarda meydana gelen kazalarda 100 kişi hava yastığı açılması sebebiyle yaralanınmıştır.

Hiç yorum yok: