Sayfalar

14 Temmuz 2011 Perşembe

Futbol Federasyonun Yeni Kararı Ne olacak

Türkiye Futbol Federasyonu futbol klüpleri , oyuncular , yöneticiler ve menajerler hakkında kararırını en kısa sürede açıklayacaktır. Bunları ne ye dayaanrak mı söylüyoruz.

1) Federasyonun alacağı kararları lig başlama tarihinden sonra gelirse . Ceza alacak klüpler Ankaraspor örneğinde olduğu gibi koca bir sezonu futbol oynamadan geçirecekler ve ligden düşürülecek , ertesi sene ise bir alt ligden başlamak zorunda kalacakları için kaybedilen zaman 2 yıl olacak. Federsayon ligler başlamadan önce ilgili takımlara ceza vermez ise bu sefer devreye FIFA ve UEFA girecek. Bir alt lige değil yapılan suçların adedine göre bir iki hatta üç lig düşürülür. Evet burasını sakın atlamayalım kaş yapayım derken birilerinin canı fazla yanmasın derken ister istemez kötülük yapacaklarının farkında değiller.
Özellikle hapis cezası almış henüz hüküm giymemiş ilgili futbol klüplerin futbolcu , yönetici ve teknikdirektörü bakımından baktığımızdan Fenerbahçe , Beşiktaş  , Sivasspor ,Eskişehirspor gibi takımlar ceza alması kesin gözğkmekte. İşin kötüsü Fenerbahçe ve Beşiktaş Bank Asya 1. Liginden değil 1 lig daha alttan başlama tehlikeleri vardır. İşlenen suçların niteliğine göre ligden düşürme kademesi değişmektedir.

2)Fedesayonun ceza vermemesi demek UEFA ve FIFA nın ilgili ülkenin federasyonunuda cezalandırma ilgili federasyonun milli takımlarına ve klüp takımlarına ulusal müsabakalardan 1 yıldan 5 yıla kadar katılmama cezası verme yetkisi vardır. Bu süreç içersinde eğer Fifa ve Uefa dan gelebilecek bir ceza klüplerin değerlerinin yarıdan fazla erimesine neden olacağı gibi liglerin kalitesi bundan 10 yıl öncesine gideceği kesindir.

3)Galatasaray tarafından yapılan bir açıklamaya çok ani ve düşüncesizce cevap veren TFF  , dün akşam Beşiktaş yöneticisi ve teknik direktörünün tutuklanması , İstabul Büyükşehir Belediyesi futbolcuların haklarında yapılan suçlamaları kabül etmesi TFF çok zor duruma düşürmüş olup yeni kararlar almaya doğru yönelmeye başlamışlardır.

4) TFF tüm takımların haklarını korumak zorunda olduklarını unutmamalıdır. Düşen takımdan Süper Lige çıkacak takıma kadar herkes bu durumdan bir menfati olacaği kesindir. Düşen takım düşmez , çıkamayan taım çıkabilirde. Bu takımların haklarının yeneceği gerçeğini TFF nin unutmaması gerekmektedir. Tabiki bu düşen ve çıkamayan takımların lobisel anlamda bir baskı kuramıyacak olduğu gerçeği de TFF nin gözünden kaçmamış olsa gerek ki bunları bile değerlendirmeye almamıştır. Ancak Galatasray Spor Klubü başkanı Aysal'ın yaptığı açıklmalar ardından TFF kendine yavaş yavaş gelmeye başladığını göreceksiniz.

5) Bundan sonra şike skalndalları ardından Türkiye de muhteşem bir hakem yönetimi beklemekteyim. Artık hakemler zan altında kalmak istemiyeceklerdir. bir başka korkum ise Şike skandalının 3. dalgasında Hakem Camiasından birilerin gözaltına alınma tehlikesidir. Acaba Hakemlerden bazıları teknik Takibe yakalanmış olabilirmi. Eğer 3. Şike dalgası gerçekleşirse ve Hakem camiasıda bundan etkilenirse. Türkiyede bir çağ kapanır , başka bir çağ başlar.

Hiç yorum yok: