Sayfalar

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Süper Lig nezaman başlıyacak

Spor Toto Süper Ligi ne zaman başlıyacak ?

Şimd herkez bu sorunun cevabını bekliyor. Her gün gözaltı ve tutuklananların sayısı gitgide artarken Federasyonun alacağı kararların ne kadar zor olduğu gerçeği göz önüne serilioyr. Bu sabaha kadar sadece Fenerbahçe Eskişehir ve Sivasspor üzerine yoğunlaşan şike iddalarında bir anda Trabzonspor , Beşiktaş ve Bursaspor'un yöneticileride karışınca ortalık toz duman oldu. Liglerin en az 2 hafta ertlenebileceği gelen haverler arasında. Hangi takımların düşürüleceği , hangi yönetici ve futbolcuların ceza alacağı futboldan men edileceğine dair kararları almak kolay olmıyacak. Federasyon savcılıktan iddanameleri istedi ancak iddanamelerin ksıa sürede federasyona gelmesi zor gözükmekte. Yargılama sürecide deva etmekte ve yargılama süresince kimlerin suçlu kimlerin suçsuz olduğunu kanunlar çerçevesinde beklemek aylar hatta yıllar süreceğinden lig başlarken bazı takımlar küme düşebilir hatta Avrupa kupalarından diskalifiye de edilebilirler.

Federasyon'un alacağı kararların ayrıca UEFA ve FIFA yıda tatmin etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Türk takımları ve Milli takımlarda cezaya maruz kalabileceklerinden ekonomik zararlar kimsenin tahmin edemiyeceği boyutta olabilir.

Türkiye Futbol Federasyonu bugün kritik bir toplantı yapıp takımlar ve Türkiyeningeleceği hakkına kritik kararlar alıp açıklama yapacaklar.

Türkiye Ligleri normal şartlar altında 5 Ağustos tarihinde başlaması planlanıyordu. Ancak Federasyondan en az iki haftalık bir erteleme kararı çıkarsa Ligler 19 Ağustos tarihinde başlayacakdır.

Hiç yorum yok: